Coop går live med fakturahantering

tors, 01/12/2016 - 16:21
Header image: 
coop fakturahantering automatisera fakturor basware

Text: 

Coop är nu live i enlighet med det avtal som förra året tecknades med Basware avseende fakturahantering, e-faktura, skanningstjänst och KPI-rapportering. Coop har totalt ca 665 dagligvarubutiker i Sverige och ett fokus på miljö och hälsa. Som ett kooperativt förbund ägs Coop av sina 3,4 miljoner medlemmar, de har ca 15 000 anställda och omsätter ca 40 miljarder kronor.

Coop har infört Basware molnbaserade fakturahantering för ca  500 000 inkommande fakturor som hanteras av Coop Sverige AB. Avtalet omfattar även mottagande av e-faktura och Basware skanningstjänst Scan & Capture för en pappersfri hantering. Coop får direkt insyn och överblick med Basware Analytics med KPI:er, statistik och processflödet av fakturahantering och e-fakturor. 

– Med valet av Baswares lösning för fakturahantering får vi en förenklad och effektiv process, vilket är det vi eftersträvar. Med ett analysverktyg får vi också en bra översikt över alla bolag och butiker och vi har möjlighet att genomföra processförbättringar efterhand. Då hållbarhet är en viktig del av vår verksamhet är en annan aspekt att vi genom e-faktura kan bidra till ett mer miljövänligt fakturaflöde. Vi är väldigt glada över att projektet har gått bra och att vår verksamhet nu använder ett modernt och automatiserat system, Agneta Loveman, Processledare Leverantörsreskontra på Coop Sverige.    

Projektet genomfördes stegvis där ett stort antal  bolag gick live i våras och nu är alla bolag i Coop koncernen live. Med en molnbaserad och mobil lösning inför Coop ett modernt sätt att hantera ett stort flöde av fakturor i flertalet bolag.

–Det är otroligt spännande att få leverera vår världsledande molnlösning till en av de största aktörerna inom retail. Vår lösning med pappersfri hantering ger Coop den effektiviseringen som de eftersträvar. Med Basware Analytics får de den inblick i de finansiella processerna som krävs av ett företag som Coop med många bolag och komplex struktur. Vi är otroligt stolta över ett bra samarbete och ett lyckat projekt tillsammans med Coop, säger Herman von Greiff, Sverigechef på Basware. 

From the Basware Blog
See more blogs

Latest events and news

Webinar 23 maj
See more events & webinars